Finn din speidergruppe

Finn din speidergruppe

Vi har speidergrupper over hele landet, sjekk vårt kart og finn din nærmeste speidergruppe!

Ofte stilte spørsmål

Alle som vil bli speider må melde seg inn i sin lokale speidergruppe. Bruk kartet for å finne din nærmeste speidergruppe. Ta kontakt med gruppa for mer informasjon om hva de driver med, når de møtes og hvordan du kan melde deg/barnet inn.

Hvor ofte en speidergruppe har møter varierer fra gruppe til gruppe. Felles for de fleste er at de har jevnlige møter, oftest én gang i uka, i skolesesongen. I ferier er det ingen faste speidermøter, men om sommeren reiser ofte speidergruppene på speiderleir.

Prisen for å være medlem varierer fra gruppe til gruppe. Speidergruppene setter sin egen kontingentsats, i tillegg til beløpet som går til forbundet, krets/korps. Dette inkluderer faste speidermøter, forsikring og fire medlemsblader i året. Noen speidergrupper tar litt ekstra for turer, mens andre grupper har det bakt inn i prisen. Hør med din speidergruppe om hva det vil koste for deg.

Speideren har ikke noe absolutt krav, men de fleste speiderne vil gjerne ha både skjorte og skjerf (speiderdrakt). Å bli med i speideren skal heller ikke
bety at man må kjøpe nytt og dyrt utstyr og dyre turklær! Mye kan skaffes brukt, det er ofte like bra som nytt! Turutstyr som telt, kokeapparat osv. vil de fleste speidergrupper ha til felles bruk. Det er også mulig å søke om støtte til å dekke kostnadene til kjøp av turutstyr. Hør med speidergruppa hvordan du kan gjøre dette.