Bli frivillig

Bli frivillig

I speideren kan du få mange gode opplevelser i naturen og sammen med venner!

Vil du bidra til at flere barn og unge får muligheten til å oppleve og lære grunnleggende friluftsliv? Det er aldri for sent å bli frivillig hos oss og du må ikke ha noen forkunnskaper for å bli med.

Speider som peker ut i lufta for å vise speidervennen sin noe bak fotografen.

Som speiderleder/frivillig vil du få mulighet til å delta på kurs, lære nye ferdigheter, utvikle deg selv, få flotte opplevelser i naturen og bli en del av et lederfellesskap. Du vil også få oppleve at speiderne mestrer små og store utfordringer gjennom samarbeid og lek. Du vil ha en sentral rolle for speiderne i gruppa og bety noe for noen andre. Her bidrar du til en meningsfylt fritid som gir minner for livet, både for andre og deg selv!

Det finnes like mange måter å bidra på som antall frivillige, og du kan bidra med små ting som baking til arrangementer, være med som voksen på tur eller holde et speidermøte. Det du ikke kan, kan du lære deg!

Ofte stilte spørsmål

Alle over 16 år kan være speiderleder. Det kreves ingen spesielle forkunnskaper eller interesser, siden speiding er mer enn bare friluftsliv. Som speiderleder får du tilbud om å delta på kurs, slik at du får kompetansen du trenger i ledelse og praktiske ferdigheter. Det viktigste for oss er at barn og unge skal ha det gøy, lære og få fine opplevelser gjennom varierte aktiviteter.

Finn din nærmeste speidergruppe og ta kontakt for å høre hvordan du kan bidra inn i gruppa. Hvis det ikke er en speidergruppe i ditt nærmiljø, hjelper vi gjerne til med å starte en – det eneste vi trenger er ledere, barna står allerede i kø!

Hvor mye tid du vil bruke som speiderleder, avhenger av hvilken rolle du ønsker å påta deg. De fleste ledere deltar på ukentlige møter med speiderne og er med på noen turer og leirer gjennom året. Mange ledere begynner med små oppgaver, men opplever at det gir dem så mye at de etter hvert tar på seg større ansvar. Selv om det krever noe innsats å være speiderleder, gir det mye tilbake. Å se barnas utvikling og de positive resultatene av speiderarbeidet, gir stor glede. Det er også mulig å være frivillig på ulike nivåer i speideren – om det er i speidergruppa eller andre verv i organisasjonen (for eksempel ulike arbeidsgrupper, komiteer, styret eller liknende).